Šalát s grilovanou hlivou
Zdravá pochúťka, ktorá poteší najmä počas teplých letných dní. Telu dodá všetky potrebné živiny. Aj keď si recept vyžaduje viacero ingrediencií, výsledok stojí rozhodne za to. Spolu s Hubertom nealkoholickým si ho navyše môžete vychutnať napríklad aj počas práce.
TRHANÝ LISTOVÝ ŠALÁT S GRILOVANOU HLIVOU
(4 porcie)
Šalát:
70 g listového šalátu lolo roso
70 g listového šalátu lolo biondo
70 g valerián
70 g listového šalátu red chard
70 g rukoly
50 g mrkvy
50 g ľadového šalátu
50 g mladého špenátu
Dresing:
50g majonézy
50 g bieleho jogurtu
30 g balsamica čierneho
20 g olivového oleja
5 g citrónovej šťavy
soľ
mleté korenie
Grilovaná hliva:
400 g hlivy
1 g mletá paprika
1 g mleté biele korenie
1 g mletá rasca
1 g čerstvý tymian
1 g čerstvý rozmarín
nasekaný 1 strúčik cesnaku
15 g olivového oleja
Príprava:
Jednotlivé ingrediencie šalátu zmiešame dokopy. Na strednom ohni ogrilujeme hlivu s korením a pridáme strúčik cesnaku. Hotovú hlivu primiešame do šalátu a zalejeme vyrobeným dresingom.
Chuť rozmanitého letného šalátu ideálne doplní
Hubert nealkoholický.
Recept pripravený šéfkuchárom
Andrejom Zedníčkom.
Videorecept: