Krutóny z kačacej pečienky

krutonyKacka

Ľahká pochúťka, ktorá zasýti a pritom nezaťaží žalúdok. Zaujme nie len labužníkov, ktorí obľubujú pochúťky z kačacieho mäsa, ale tiež gurmánov, ktorí radi experimentujú.

ŽEMĽOVÉ KRUTÓNY Z KAČACEJ PEČIENKY S TRHANÝM ŠALÁTOM.
(4 porcie)

Ingrediencie:
5 rožkov
250 g kačacej pečene
2,5 dcl mlieka
1 stredná cibuľa
1 mladá cibuľka
1 vajce
200 g lolo biondo
100 g rukoly
100 g ľadového šalátu
100 g slaniny
petržlenová vňať
mleté korenie
olivový olej
cherry paradajky na výzdobu
pár kvapiek citrónovej šťavy
soľ

Príprava:
Rožky nakrájame na malé kocky, do nich nastrúhame kačaciu pečeň a zalejeme vriacim mliekom. Pridáme nakrájanú a orestovanú cibuľku, nasekanú petržlenovú vňať, soľ, mleté korenie a vajce. Dobre zamiešame a plnku rozdelíme do 4 vymastených formičiek na pečenie a pečieme 15 minút na 175 stupňoch Celzia. Plnku kladieme na šalát z lolo biondo, rukoly, ľadového šalátu, mladej cibuľky, soli, olivového oleja, do čoho pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy. Na šalát rozsypeme pokrájanú restovanú slaninku a všetko na záver dozdobíme čerstvými cherry paradajkami.

Túto lahôdku ozvláštnite sektom
Hubert L´Original brut.

Recept hlavnej enologičky spoločnosti Hubert J.E.
Ingrid Vajczikovej

Videorecept: