Čokoládová pena s malinovým kapuccinom
Hovorí sa, že sladké pomáha tráviť. Kto by preto po výdatnom jedle odmietol čokoládový dezert s osviežujúcim ovocným prekvapením? Zaručujeme, že po dojedení z oslavy nikto neodíde nespokojný.
ČOKOLÁDOVÁ PENA S TEXTÚROU ZO ŠŤAVY Z CITRUSOVÝCH PLODOV A MANGA A MALINOVÝM KAPUCCINOM
Čokoládová pena
Ingrediencie:
čokoláda horká 60 g
smotana 33% 250 g
želatína 1 plátok
Postup:
Čokoládu a smotanu privedieme do bodu varu, zložíme zo sporáka, vmiešame želatínu namočenú v studenej vode a poriadne rozmiešame. Nalejeme do šľahačkovej fľaše a necháme vychladnúť. Po vychladení pustíme do fľaše šľahačkové bombičky (maximálne 3 ks) až kým z fľaše nepôjde pena.
Textúra z citrusových plodov
Ingrediencie:
Šťava z citrusu 200 ml
Agar 3 g
Mango 60 g
Postup:
Šťavu a agar pomaly privedieme do bodu varu, po čom ich spolu s kúskami manga vlejeme do formičiek.
Malinové kapuccino
Ingrediencie:
Mrazené maliny 120 g
Cukor 50 g
Bielky 50 g
Postup:
Z polovice cukru a 50 g vody si urobíme sirup. Dobre vychladený ho potom nalievame na rozmrazené maliny. Z bielka vytvoríme sneh, ktorý spolu s druhou polovicou cukru vyšľaháme do tuha. Malinový kompót nalejeme do pohára a na vrch dáme cukrový sneh. Opálime opaľovačom na créme brule.
K dezertu si vychutnajte
Hubert de Luxe.
Recept pripravený šéfkuchárom roka 2008 a 2009
Jaroslavom Žídekom.