Grilovaná bravčová sviečková
Chutná večera, alebo sýty obed. Ukážte vašej polovičke svoje kulinárske schopnosti s týmto jednoduchým, no príťažlivým jedlom s pestrou zeleninou.
GRILOVANÁ BRAVČOVÁ SVIEČKOVÁ, OBALENÁ V ZELENOM ŠÁLE S BABY MRKVOU, ZELENÝMI FAZUĽKAMI A BATATMI
Ingrediencie:
800 g bravčová sviečková
100 g petržlenová vňať-plochá
20 g soľ
20 g korenie
20 g bylinky mix(šalvia, bazalka, tymian)
120 g mrkva
120 g zelené fazuľky
1 kg bataty
0,1 l olivový olej
Postup:
Mäso opláchneme pod studenou vodou, osolíme, okoreníme a nasekané bylinky použijeme na obalenie mäsa. Dáme do rúry na 170 stupňov a opečieme z oboch strán po dobu 8-10 minút. Na masle opečieme zemiaky, fazuľky a mrkvu. Na záver poukladáme všetko na tanier v postupe: zemiaky, fazuľka, mrkva a mäso.
Servírujte so sektom
Hubert L´Original rosé brut.
Recept pripravený šéfkuchárom
Tomášom Zapletalom.