Hrušková polievka s knedličkami

hruskovaPolievka

Aj s polievkami sa dá experimentovať. K tejto extravagantnej polievke sa šumivé víno nielen výborne hodí, ale je aj jeho hlavnou prísadou.

HRUŠKOVÁ POLIEVKA DE LUXE S RICOTTOVÝMI VANILKOVÝMI KNEDLIČKAMI V PISTÁCIÁCH

Ingrediencie:
2 hrušky
200 g Ricotta syra
50 g pistácií
50 g kryštálového cukru
citrónová kôra z jedného citróna
1 vajce
50 g krupice
Lístok mäty na dozdobenie
50 g medu
1 struk vanilky
0,5 l Hubert De Luxe

Príprava:
Jemne skaramelizovaný med podlejeme 2 dcl sektu, pridáme zrnko čerstvej vanilky a všetko prevaríme. Do horúceho sektu pridáme malé guľôčky vykrojené z hrušky. Odstavíme, vychladíme a necháme odležať cez noc v chladničke. Hrušky z nálevu vyberieme.

Ricottu zmiešame s krupicou, citrónovou kôrou a vajíčkom, z čoho vytvarujeme malé knedličky (cca 3-5 cm). Tie vyvaríme v jemne osolenej vode a po uvarení vyvaľkáme v podrvených pistáciách zmiešaných s kryštálovým cukrom. Do vychladených hrušiek prilejeme ešte pred podávaním 3 dcl vychladeného Hubert de Luxe. Polievku vlejeme do taniera (do výšky asi 1,5 cm), do stredu uložíme 3 knedličky a dekorujeme vykrojeným kúskom hrušky a mätou.

K jedlu je najvhodnejšie servírovať vychladený s
Hubert de Luxe.

Recept pripravený šéfkuchárom
Andrejom Zedníčkom.

Videorecept: