Marinovaný bôčik s domácimi pohánkovými toastami
Jedlo, ktoré môžete pripraviť na grilovačkách, ale pokojne aj v zime. Vďaka intenzívnej chuti korenistej marinády dokáže uspokojí chuťové poháriky doslova v každom ročnom období.
MARINOVANÝ BÔČIK Z PRASIATKA „MANGALICA“, PODÁVANÝ V CHRENOVEJ PERINE A DOMÁCIMI POHÁNKOVÝMI TOASTAMI
Ingrediencie:
400 g bôčik z mangalice
10 g soľ
10 g korenie čierne celé
2 dcl smotana
100 g chren čerstvý
1 ks želatína plátková
5 g tymian čerstvý
Postup:
Bôčik najprv umyjeme a marinujeme s bylinkami aspoň po dobu niekoľkých hodín. Pre čo najlepšiu chuť odporúčame marinovať cez noc – jedlo umiestnite do chladničky v uzavretej sklenenej miske. Namarinované mäso prudko opečieme, osolíme a okoreníme. Bôčik prikrytý alobalom následne dáme do rúry na 170 stupňov a pečieme asi 2 hodiny. Medzičasom dáme do hrnca smotanu, nastrúhaný chren, soľ a korenie. Do neprevarenej (iba zohriatej) smotany pridáme namočenú želatínu. Zo cherry paradajok a rukoly vytvoríme malý šalát, ktorý pridáme k upečenému mäsu.
Ako vhodný sekt servírujte
Hubert L´Original blanc brut.
Recept pripravený šéfkuchárom
Tomášom Zapletalom.