ASTI metóda
Metódou Asti sa vyrábajú aromatické šumivé vína, pričom celý proces prebieha v uzavretých kvasných nádobách. Vznik sektov je podmienený prvotným kvasením muštu aromatických odrôd viniča. Pri tejto metóde je kvasenie muštu zastavené skôr, aby sladké vína nestratili svoj charakter a zachovali si vysoký podiel hroznového cukru.
Metóda nezahŕňa druhotné kvasenie, získaný CO2 je výsledkom prvotného kvasenia pri regulovaných teplotách, ktoré prebieha vo veľkých uzavretých nádobách. Po šetrnej filtrácii je víno plnené do fliaš. Výsledný produkt – aromatické šumivé víno – má bohatú ovocnosť a aromatiku.
Metódou Asti sa vyrába obľúbený Hubert de Luxe, ktorý v sebe spája neodolateľnú arómu, lahodnú sladkú chuť a elegantnú zlatistú farbu. Toto aromatické biele šumivé víno vzniká spojením aromatických odrôd.
Viac o metódach výroby nášho sektu: