Pečená maková kocka
Ideálny dezert na letné pikniky či popoludňajšie posedenia v záhrade. Spolu so sektom Hubert de Luxe si ho užijete aj na dovolenkách či veľkolepých firemných večierkoch.
PEČENÁ MAKOVÁ KOCKA, S HROZIENKAMI A KARAMELOVOU REDUKCIOU
Ingrediencie:
0,2 kg mak
0,3 l mlieko
50 g hrozienka
0,05 l rum
15 lyžíc cukru
10 lyžíc múka hladká
10 ks vajcia
0,15 l smotana
Postup:
Pomletý mak namočíme do mlieka a následne ho scedíme. Rovnaký postup dodržíme aj pri hrozienkach a rume. Z múky, žĺtka a cukru si pripravíme korpus, potom pridávame pripravený sneh z bielok. Do vyrobeného cesta vložíme odkvapkaný mak a hrozienka, po čom všetko spolu pomaly a jemne premiešame. Pripravenú zmes vylejeme do formy a dáme piecť na 180 stupňov približne na 10-15 minút (záleží od veľkosti zvolenej formy). Z cukru pripravíme karamel, z ktorého po pridaní smotany vznikne karamelová omáčka. Spolu naservírujeme.
K tomuto dezertu sa ideálne hodí
Hubert de Luxe.
Recept pripravený šéfkuchárom
Tomášom Zapletalom.