Šalát s jahodami a kuracím mäskom
Letná kombinácia čerstvej zeleniny a ovocia.
Ingrediencie:
Kuracie prsia 1ks
3 lyžce Olivového oleja
2 lyžica horčice
Soľ
Čiere korenie
½ citróna
Hrsť čerstvých jahôd
Mix šalátových listov
Balsamico
Hrubozrnná soľ
Syr feta
Postup:
V uzatvárateľnom pohári zmiešame olivový olej, horčicu, šťavu z citróna, soľ a korenie. Pohár dobre uzavrieme a pretrepeme. Umyté kuracie prsia obalíme v marináde a necháme v chladničke odpočívať min. 20 minút. Grilujeme na rozpálenom grile, dokým sa na mäse nevytvoria prúžky a je na dotyk pevné. Medzitým vo väčšej miske zmiešame šalátové listy, nakrájané jahody a feta syr. Na vrch pridáme grilované kuracie prsia nakrájané na plátky, osolíme hrubozrnnou soľou a pokvapkáme balsamicom.
Podávame s ružovým sektom Hubert.
Foto: Beautifood.sk