Špargľa s cous cous šalátom
Cous cous je obľúbenou a veľmi chutnou potravinou severoafrickej kuchyne. Má blahodarný vplyv na naše zdravie, čo je jeden z dôvodov, prečo je dnes už táto cestovina súčasťou bežných jedál. Špargľa a pohár Hubertu tvoria nezabudnuteľné dvojku.
ZELENÁ ŠPARGĽA NA MASLE A VÍNE, S TEPLÝM COUS COUS ŠALÁTOM Z JARNEJ ZELENINY, RUKOLY, PARMEZÁNU A BAZALKOVÉHO PESTA
(4 porcie)
Ingrediencie:
600 g očistenej špargle
1,5 dcl bieleho vína
4 dcl zeleninového vývaru
1 šalotka
80 g postrúhanej mrkvy
80 g cukrového hrášku
80 g cous cousu
20 g postrúhaného parmezánu
5 g bazalkového pesta
80 g cherry paradajok
100 g rukoly
50 g Maslo
50 g Olivový olej
Príprava:
Očistenú špargľu položíme na panvicu s roztopeným maslom a podlejeme 1 dcl bieleho vína. Po chvíli podlejeme polovicou zeleninového vývaru a povaríme domäkka. Na olivovom oleji restujeme šalotku, ktorú podlejeme 0,5 dcl bieleho vína, pridáme postrúhanú mrkvu, cukrový hrášok, cous cous a horúci zeleninový vývar. Panvicu prikryjeme, avšak už nezohrievame. Môžeme ju napríklad umiestniť na drevenú doštičku (aby cous cous zmäkol, stačí približne 5 minút). Do teplého cous cousu následne pridávame postrúhaný parmezán, bazalkové pesto, napoly rozrezané a ogrilované cherry paradajky a pokvapkanú rukolu citrónovou šťavou a olivovým olejom. Celú zmes zľahka premiešame.
K špargli so šalátom si vychutnajte
Hubert Club polosladký.
Recept pripravený šéfkuchárom
Andrejom Zedníčkom.
Videorecept: