Spoločnosť Hubert J.E. v roku 2008 partnerom prestížnych ocenení „Gurmán Award“ 2008
Už po piaty krát boli udeľované prestížne ocenenia za zásluhy o rozvoj a reprezentáciu Slovenskej gastronómie a hotelierstva. 07. marca 2008 sa konal slávnostný ceremoniál 5. ročníka odovzdávania prestížnych ocenení GURMÁN AWARD 2008. Stálym partnerom týchto ocenení je aj spoločnosť Hubert J.E. Sereď. „Sekt je osviežujúci nápoj, ktorý v sebe nesie eleganciu, pôvab a dodá každej chvíli punc neopakovateľnosti. Jeho servírovanie si vyžaduje vyššiu mieru kultivovanosti prostredia. Patrí preto do každej kvalitnej reštaurácie, baru a hotela. Sekt je vhodný nielen ako tip na aperitív, ale aj ako nápoj k hlavnému jedlu či ingredencia do miešaných nápojov. Práve z tohto dôvodu sa spoločnosť Hubert J.E. angažuje v oblasti gastronómie.“ – povedal Ing. Miroslav Tkáč, riaditeľ spoločnosti Hubert J.E. pre obchod a marketing.
„Kladieme tiež veľký dôraz na vzdelávanie verejnosti v oblasti somelierstva a barmanstva. Tento rok budeme už po deviaty krát organizovať medzinárodnú barmanskú súťaž Hubert Cup 2008 a rovnako sa na jar 2008 uskutoční druhý ročník somelierskej súťaže Trophée Hubert 2008. Aj z tohto dôvodu sme sa stali partnerom ocenení Gurmán Award v kategórii Prémiová reštaurácia“ – popísal vzájomnú spoluprácu Ing. Miroslav Tkáč, riaditeľ spoločnosti Hubert J.E. pre obchod a marketing.
Slávnostný ceremoniál odovzdávania ocenení GURMÁN AWARD 2008 sa tento rok uskutočnil v priestoroch hotela Crowne Plaza pod záštitou Ministra hospodárstva SR Doc. Ing. Ľubomíra Jahnátka CSc. a veľvyslanca Francúzskej republiky Henry Cunyho. Čestným hosťom bol svetoznámy francúzsky šéfkuchár a majiteľ viacerých reštaurácií ocenených Michelinovou hviezdou, vydavateľ Thuriés magazínu pán Yves Thuriés. Yves Thuries v roku 2007 na Slovensku založil v spolupráci s Radoslavom Nackinom / vydavateľom Gurmána na Slovensku/ akadémiu „Yves Thuries Culinary Academy“, ktorá je určená na zvyšovanie vzdelania a kvalifikácie kuchárov v strednej Európe.
Víťazom jednotlivých kategórii, ktorí získali medaily a hodnotné grafiky od slávneho sochára Milana Lukáča, odovzdával Radoslav Nackin, vydavateľ bedekru „Gurmán na Slovensku“. Okrem toho 48 reštaurácii dostalo za poskytovanú vysokú kvalitu služieb a vynikajúcu gastronómiu od odborných hodnotiteľov „Gurmán na Slovensku“ certifikát kvality.
Reštaurácie roka v troch kategóriách navrhujú odborní hodnotitelia Gurmána na základe celoročných anonymných návštev a odborných hodnotení podľa náročných európskych kritérií. Reštaurácie súťažia v kategóriách hotelová reštaurácia, tematická reštaurácia a prémiová reštaurácia. Spoločnosť Hubert J.E bola garantom kategórie Prémiová reštaurácia, v ktorej víťazom pre rok 2008 sa stala Reštaurácia Afrodita – Kaštieľ Čereňany.
Radoslav Nackin, vydavateľ bedekra „Gurmán na Slovensku“ charakterizoval význam ocenenia GURMÁN AWARD a úroveň gastronómie slovami: „Každoročné hodnotenie reštaurácií na Slovensku našimi odbornými hodnotiteľmi nastavuje zrkadlo úrovne a kvality služieb slovenskej gastronómie. Tí najlepší z nich sa dostavajú každoročne do prestížneho sprievodcu “Gurmán na Slovensku”. Nárast kvality kuchárov a ich umenia je znateľný a mňa obzvlášť teší, že to nie je už len o Bratislave. Prebúdzajú sa Tatry, Žilina sa oživuje a pevne verím, že čoskoro sa dočkáme aj v Košiciach konkurencie schopných prémiových reštaurácií. I keď musím skonštatovať, že sa tam naopak darí tematickým zariadeniam. S konkurenciou je spojený aj rast kvality a to je ďalším naším kritériom. Nestačí iba investovať majiteľom do interiéru a exteriéru reštaurácie, prípadne na štart angažovať kvalitného kuchára. Veľmi podstatná je aj neustála kontrola a zvyšovanie odbornosti personálu na všetkých pozíciách. Reštaurácia nie je hit na 2-3 roky, je to beh na dlhé trate a vybudovať si dobré meno stojí veľa úsilia a času.“
Radoslav Nackin upriamuje pozornosť aj na nové možnosti vzdelávania: „Na pomoc majiteľom reštaurácií a hotelierom sme rozbehli v tomto roku výnimočnú akadémiu pre profesionálnych kuchárov, jedinú svojho druhu v strednej Európe, “Yves Thuries Culinary Academy“. Prvých 25 absolventov z radov najlepších šéfkuchárov slovenských reštaurácií a hotelov, ukončilo úspešne celú akadémiu pod vedením francúzskych šéfkuchárov, a dostali od Yvesa Thuriesa medzinárodný certifikát. Dvaja z nich: Marian Harcinik z Alizé, a Jaroslav Uhlár z hotela Internationalu Veľká Lomnica budú mať tú česť dokázať svoje kvality priamo na stáži v michelinovej reštaurácií v Grand Ecuyer u pána Thuriesa! Verím, že i ostatní šéfkuchári a hotelieri pochopia potrebu stáleho napredovania a budú mať záujem o informácie z prvej ruky od špičkových odborníkov. Prihlásiť sa do akadémie môžu na www.gurmannaslovensku.sk.