Toast s rukolou a kozím syrom
Toasty sú tradičným jedlom pre raňajky, no kto hovorí, že si toto jedlo nemôžete vychutnať kedykoľvek počas dňa?
TOAST S RUKOLOU, SUŠENÝMI PARADAJKAMI, GRILOVANÝM KOZÍM SYROM
A DRESINGOM Z DIJONSKEJ HORČICE
(4 porcie)
Dresing:
100 g smotany
20 g dijonskej horčice
20 g medu
soľ
mleté korenie
Rukolový šalát:
80 g rukoly
30 g nakrájaných sušených paradajok
pár kvapiek citrónovej šťavy
5 g olivový olej
Ďalšie suroviny:
160 g kozieho syra
8 toastových chlebov (plátkov)
Príprava:
Ogrilované toasty potrieme dresingom a medzi každé dva vložíme šalát z rukoly. Kozí syr narežeme na plátky a prudko ogrilujeme z oboch strán (približne 10 sekúnd z každej strany). Po ugrilovaní syr vložíme medzi toasty na rukolu, pritlačíme, prepichneme špáradlami a rozrežeme na dva kusy.
K receptu sa výborne hodí sekt
Johann E. Hubert, extra suchý.
Recept pripravený šéfkuchárom
Andrejom Zedníčkom.
Video recept: